Oranje popcorn

Twee soorten popcorn: voor team zout met cheddar en voor team zoet met poedersuiker.

170 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de popcornmais in 2 delen volgens de aanwijzingen van de popcornmachine. Schep 1 deel popcorn in een grote kom. Schep de rest op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Haal van het vuur en roer 15 druppels (per 8 personen) oranje kleurstof erdoor. Besprenkel de popcorn in de kom met de gekleurde boter en schep om, zodat alles goed gemengd is. Bestrooi met de poedersuiker en schep goed om.

  3. Zet de ovengrill aan. Bestrooi de popcorn op de bakplaat met de cheddar en zet ca. 1 min. onder de ovengrill. Verdeel de zoete en zoute popcorn naast elkaar op een platte schaal en serveer.

  • bereidingstipDit recept kun je ook maken zonder popcornmachine, in een pan. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking van de popcornmais.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Oranje popcorn

Twee soorten popcorn: voor team zout met cheddar en voor team zoet met poedersuiker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig