Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte in 8 gelijke stroken (per 8 personen). Leg de stroken op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Leg een bakplaat of braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak 15 min. Verwijder de laatste 5 min. de bakplaat of braadslede en keer de plakjes om. Haal uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng ondertussen de poedersuiker met de oranje kleurstof en het sinaasappelsap tot een dik, lopend glazuur. Bestrijk de stengels met een bakkwast met ¾ van het glazuur.
Doe de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en mix met een mixer 1-2 min. tot een glad mengsel.
Schep de banketbakkersroom in een kom en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van het glazuur er gelijkmatig over. Roer eventueel wat extra sinaasappelsap door het glazuur als deze ingedikt is. Spuit er rondom toefjes slagroom op. Serveer met de bladerdeegstengels.
Tompoucedip met XL-bladerdeegstengels
Tover de tompouce om tot een zoete borrelsnack. Verras je vrienden met deze tompoucedip met XL-bladerdeegstengels. Daar kan je heerlijk samen van genieten!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tompoucedip met XL-bladerdeegstengels
Tover de tompouce om tot een zoete borrelsnack. Verras je vrienden met deze tompoucedip met XL-bladerdeegstengels. Daar kan je heerlijk samen van genieten!

8 personen
270 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd in de lengte in 8 gelijke stroken (per 8 personen). Leg de stroken op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Leg een bakplaat of braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak 15 min. Verwijder de laatste 5 min. de bakplaat of braadslede en keer de plakjes om. Haal uit de oven en laat 10 min. op de bakplaat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng ondertussen de poedersuiker met de oranje kleurstof en het sinaasappelsap tot een dik, lopend glazuur. Bestrijk de stengels met een bakkwast met ¾ van het glazuur.
Doe de melk en de mix voor banketbakkersroom in een kom en mix met een mixer 1-2 min. tot een glad mengsel.
Schep de banketbakkersroom in een kom en strijk de bovenkant glad. Verdeel de rest van het glazuur er gelijkmatig over. Roer eventueel wat extra sinaasappelsap door het glazuur als deze ingedikt is. Spuit er rondom toefjes slagroom op. Serveer met de bladerdeegstengels.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
270 g rollen vers bladerdeeg
100 g poedersuiker
¼ tube Cake Decor regenboogkleurstoffen
2 el sinaasappelsap
375 ml halfvolle melk
75 g mix voor banketbakkersroom
1 slagroom uit spuitbus
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast