Tompouce croissant

De combinatie van croissantdeeg, een romige vulling van gele room en glazuur maakt dit gebakje een waar feestje om te eten. En hij is nog gemarmerd ook. Wat wil je nog meer?

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de croissants met een scherp kartelmes bijna open. De helften moeten nog wel aan elkaar zitten.

  2. Meng 150 g poedersuiker met 3 el water en 6 druppels rode kleurstof tot een glad mengsel. Meng in een andere kom de overige poedersuiker met 1½ el water glad.

  3. Verdeel het roze glazuur met een lepel over de bovenkant van de croissants. Verdeel vervolgens zigzaggend het witte glazuur over de croissants. Laat in 15 min. hard worden.

  4. Klop ondertussen met een handmixer met garden de gele-roompoeder met 300 ml water en vanille-aroma tot een dikke room zonder klonten. Doe in een spuitzak en knip 2 cm van de onderkant.

  5. Houd de croissants een beetje open en spuit zigzaggend de gele room erin. Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Tompouce croissant

De combinatie van croissantdeeg, een romige vulling van gele room en glazuur maakt dit gebakje een waar feestje om te eten. En hij is nog gemarmerd ook. Wat wil je nog meer?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig