Tartaar van haring met radijs en avocado

Hollandse nieuwe als chique voorgerechtje: haringtartaar met een fijne salsa van gember en radijs. On top nog een mooie groene avocadocrème.

395 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng de radijs met de ui, sushigember, 1 el sushigembervocht (per 4 personen) en de natuurazijn. Laat 15 min. staan.

  2. Snijd ondertussen de haring in stukjes van een ½ cm.
Maak de avocado's schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Schep in de spuitzak.

  3. Leg de kookringen op borden, verdeel de haring erover en druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken, verdeel over de haring en druk ook aan. Verdeel in toefjes de avocadocrème erover en bestrooi met de poke sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookringen en serveer direct.

  • algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tartaar van haring met radijs en avocado

Hollandse nieuwe als chique voorgerechtje: haringtartaar met een fijne salsa van gember en radijs. On top nog een mooie groene avocadocrème.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig