Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng de radijs met de ui, sushigember, 1 el sushigembervocht (per 4 personen) en de natuurazijn. Laat 15 min. staan.
Snijd ondertussen de haring in stukjes van een ½ cm. Maak de avocado's schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Schep in de spuitzak.
Leg de kookringen op borden, verdeel de haring erover en druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken, verdeel over de haring en druk ook aan. Verdeel in toefjes de avocadocrème erover en bestrooi met de poke sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookringen en serveer direct.
Tartaar van haring met radijs en avocado
Hollandse nieuwe als chique voorgerechtje: haringtartaar met een fijne salsa van gember en radijs. On top nog een mooie groene avocadocrème.
- algemeenVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tartaar van haring met radijs en avocado
Hollandse nieuwe als chique voorgerechtje: haringtartaar met een fijne salsa van gember en radijs. On top nog een mooie groene avocadocrème.

voorgerecht
4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de radijs in blokjes van een ½ cm, snipper de rode ui en snijd de sushi gember fijn. Meng de radijs met de ui, sushigember, 1 el sushigembervocht (per 4 personen) en de natuurazijn. Laat 15 min. staan.
Snijd ondertussen de haring in stukjes van een ½ cm. Maak de avocado's schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Schep in de spuitzak.
Leg de kookringen op borden, verdeel de haring erover en druk aan. Laat het radijs-uimengsel uitlekken, verdeel over de haring en druk ook aan. Verdeel in toefjes de avocadocrème erover en bestrooi met de poke sprinkle. Verwijder voorzichtig de kookringen en serveer direct.
algemeen:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g radijsjes
1 rode ui
1 el sushigember
1½ el natuurazijn
4 verse haringen
2 eetrijpe avocado's
2 el mayonaise
2 el poke sprinkle
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak
kookringen (∅ 8 cm)