Snijd de courgette in 16 schuine plakken van 1 cm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Besmeer de plakken met de olijfolie en grill ze 2 min. keer halverwege.
Snijd ondertussen de ansjovis zo fijn mogelijk, snijd de rozijnen kleiner en schep in een kom. Laat de paprikareepjes uitlekken, snijd in stukjes van 1 cm en doe samen met 1 el vocht ook in de kom. Meng alles door elkaar Beleg de gegrilde courgettes met de paprika-tapenade.
Courgette bruschetta koolhydraatarm
We vervangen het brood voor geroosterde plakjes courgette.
- serveertipLekker met fijngesneden krulpeterselie.
Gerelateerde recepten
Courgette bruschetta koolhydraatarm
We vervangen het brood voor geroosterde plakjes courgette.

voorgerecht
16 porties
30 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in 16 schuine plakken van 1 cm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Besmeer de plakken met de olijfolie en grill ze 2 min. keer halverwege.
Snijd ondertussen de ansjovis zo fijn mogelijk, snijd de rozijnen kleiner en schep in een kom. Laat de paprikareepjes uitlekken, snijd in stukjes van 1 cm en doe samen met 1 el vocht ook in de kom. Meng alles door elkaar Beleg de gegrilde courgettes met de paprika-tapenade.
serveertip:Lekker met fijngesneden krulpeterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
1 courgette
2 el milde olijfolie
3 ansjovisfilets in olijfolie
2 el rozijnen
100 g rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot
Dit heb je nodig
grillpan