Courgettelasagne (vegan & koolhydraatbewust)
Vervang de lasagnebladen door geschaafde courgette. Meer groente en minder koolhydraten.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Haal ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de kruiden, knoflook, passata en rulstukjes toe, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor op 180 °C. Schaaf ondertussen de courgettes met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Draai telkens een kwartslag. Snijd het binnenste deel (zaadlijsten) wat overblijft in stukjes, schep door de saus en kook mee.
Vet de ovenschaal in. Verdeel ⅓ van de courgettelinten elkaar overlappend over de bodem en schep daar ⅓ van de saus over. Herhaal tot de courgette en saus op zijn en eindig met de saus. Verdeel de kaas erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Courgettelasagne (vegan & koolhydraatbewust)
Instructievideo - 00:30 min.
Courgettelasagne (vegan & koolhydraatbewust)
Vervang de lasagnebladen door geschaafde courgette. Meer groente en minder koolhydraten.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Haal ondertussen de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg de kruiden, knoflook, passata en rulstukjes toe, breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan 8 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de oven voor op 180 °C. Schaaf ondertussen de courgettes met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Draai telkens een kwartslag. Snijd het binnenste deel (zaadlijsten) wat overblijft in stukjes, schep door de saus en kook mee.
Vet de ovenschaal in. Verdeel ⅓ van de courgettelinten elkaar overlappend over de bodem en schep daar ⅓ van de saus over. Herhaal tot de courgette en saus op zijn en eindig met de saus. Verdeel de kaas erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
600 g Italiaanse roerbakgroente
10 g verse Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
400 ml Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum
400 g vegetarische basis rulstukjes
2 courgettes
100 g Violife veganistische geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
dunschiller
ovenschaal (20 x 30 cm)