Groene peperroomsaus

Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.

215 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.

  2. Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

  • combinatietip Lekker bij gebraden rundvlees.
  • bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
  • bereidingstipHeb je vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Lekker!
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Groene peperroomsaus

Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig