Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.
Groene peperroomsaus
Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.
- combinatietip Lekker bij gebraden rundvlees.
- bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
- bereidingstipHeb je vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Lekker!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Groene peperroomsaus
Heb je vlees gebakken? Daar hoort groene peperroomsaus bij! Tip: roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Thank us later.

bijgerecht
6 porties
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt 6-7 min. Zet het vuur middelhoog, voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken tot er 250 ml (genoeg voor 6 porties) over is. Dit duurt 8-10 min. Roer regelmatig.
Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.
combinatietip: Lekker bij gebraden rundvlees.
bewaartip:Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
bereidingstip:Heb je vlees gebakken? Roer na het rusten van het vlees wat bakvet door de saus. Lekker!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
1 sjalot
50 g ongezouten roomboter
2 el groene peperkorrels
1 gedroogd laurierblaadje
380 ml vleesfond
250 ml verse slagroom