Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat op middelhoog vuur karamelliseren tot de suiker goudbruin, tegen koperkleurig aan, is. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de karamel loskomt van de randen. Giet de karamel op een vel bakpapier. Til de randen van het vel voorzichtig op om de karamel te verspreiden. Let op: het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek de helft in stukken. Hak de andere helft grof.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, bestrooi met de gehakte karamel en steek er een paar karamelschotsen in.
Crème brûlée ijs
Zelf ijs maken met de smaak van crème brûlée? Oh yes!
- bewaartipJe kunt het ijs maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.
- bereidingstipGeen zin of tijd om karamel te maken? Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met een deegroller stuk in een plastic zakje en bestrooi het ijs hiermee.
Crème brûlée-ijs
Instructievideo - 00:36 min.
Gerelateerde recepten
Crème brûlée ijs
Zelf ijs maken met de smaak van crème brûlée? Oh yes!

nagerecht
10 personen
380 kcal
20 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat op middelhoog vuur karamelliseren tot de suiker goudbruin, tegen koperkleurig aan, is. Roer niet, maar draai af en toe met de pan, zodat de karamel loskomt van de randen. Giet de karamel op een vel bakpapier. Til de randen van het vel voorzichtig op om de karamel te verspreiden. Let op: het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek de helft in stukken. Hak de andere helft grof.
Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, bestrooi met de gehakte karamel en steek er een paar karamelschotsen in.
bewaartip:Je kunt het ijs maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.
bereidingstip:Geen zin of tijd om karamel te maken? Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met een deegroller stuk in een plastic zakje en bestrooi het ijs hiermee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 vanillestokje
500 ml verse slagroom
379 g gecondenseerde melk in blik
200 fijne kristalsuiker
3 el water
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
bakpapier