Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom met de misopasta aan de kook en roer door met een garde. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met 70 g suiker (per 4 personen).
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk bij het dooiermengsel en roer goed door. Giet het mengsel door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee en plaats in de oven. Vul de braadslee tot halverwege de schaaltjes voorzichtig met heet water en laat de custard in de oven in 45-50 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn; verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid is bereikt. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karamelliseer deze met de crème-brûléebrander.
Miso-crème brûlée
Miso in een nagerecht? Jazeker! Het geeft deze crème brûlée zijn unieke zoet-zoutige smaak.
20 min. bereiden / 50 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
4 ingrediënten
- bereidingstipT/m stap 4 is dit recept tot 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Miso-crème brûlée
Miso in een nagerecht? Jazeker! Het geeft deze crème brûlée zijn unieke zoet-zoutige smaak.

nagerecht
4 personen
20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 135 °C. Breng de slagroom met de misopasta aan de kook en roer door met een garde. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met 70 g suiker (per 4 personen).
Breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de hete room geleidelijk bij het dooiermengsel en roer goed door. Giet het mengsel door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee en plaats in de oven. Vul de braadslee tot halverwege de schaaltjes voorzichtig met heet water en laat de custard in de oven in 45-50 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig is. Hij mag zeker niet vloeibaar zijn; verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid is bereikt. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen. Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karamelliseer deze met de crème-brûléebrander.
bereidingstip:T/m stap 4 is dit recept tot 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml verse slagroom
3 tl misopasta
4 scharreleieren
100 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)
braadslee
crème brûlée-brander