Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek

Zacht gestoofd vlees met ontbijtkoek en appelstroop. Dit Limburgse zuurvlees is het wachten zeker waard.

530 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snipper de uien.

  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.

  3. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1½ uur. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng het zuurvlees op smaak met peper.

  • serveertipLekker met friet.
  • bewaartipZuurvlees invriezen? Laat het eerst helemaal afkoelen. Eenmaal ingevroren is het nog 3 maanden houdbaar. Haal het zuurvlees de avond van tevoren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. Warm op laag vuur in 10-15 min. op.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek

Zacht gestoofd vlees met ontbijtkoek en appelstroop. Dit Limburgse zuurvlees is het wachten zeker waard.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig