Groene gevulde eieren

Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.

60 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.

  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

  3. Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.

  4. Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.

  5. Bestrooi met de achtergehouden bieslook.

  • bereidingstipVoor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Groene gevulde eieren

Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig