Groene gevulde eieren
Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.
Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
Groene gevulde eieren
Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130998_612x450_JPG.jpg)
null porties
60 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.
Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)8 middelgrote eieren
1 avocado
5 g verse bieslook
5 g verse peterselie
½ el dijonmosterd
1 el mayonaise
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak