Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine
bewaar
bewaar

Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine

De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 cm en doe samen met de ui in een kom. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.

Bekleed de bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast. Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om. Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven. Bak 25-30 min. tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is. Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 min. om en wissel de bakplaten van positie in de oven.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten in huis? Bekleed dan een rooster met bakpapier. Gebruik deze voor de gnocchi en kikkererwten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine

De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig