Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine
De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 cm en doe samen met de ui in een kom. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.
Bekleed de bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast. Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om. Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven. Bak 25-30 min. tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is. Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 min. om en wissel de bakplaten van positie in de oven.
Traybake met kikkererwten, gnocchi & aubergine
De traybake: het perfecte gerecht voor de drukke doordeweekse dag!
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in vieren. Snijd de aubergines in reepjes van 6 x 1 cm en doe samen met de ui in een kom. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes van 1 cm. Schil de gember en snijd heel fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de gember met de cremaceto balsamico, sojasaus en gembersiroop. Meng door het ui-auberginemengsel.
Bekleed de bakplaten met bakpapier. Verdeel het ui-auberginemengsel over de bakplaat. Leg de paprika ernaast. Verdeel de kikkererwten en gnocchi over de andere bakplaat. Besprenkel deze met de olie, bestrooi met de tijm en schep om. Breng de ingrediënten op beide bakplaten op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Schuif de bakplaat met de kikkererwten en gnocchi onder in de oven en de bakplaat met het ui-auberginemengsel en de paprika daarboven. Bak 25-30 min. tot de kikkererwten en gnocchi knapperig en goudbruin zijn en het ui-auberginemengsel gaar en bruin is. Schep het ui-auberginemengsel en de gnocchi na 15 min. om en wissel de bakplaten van positie in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 aubergines
4 puntpaprika's
2 cm verse gember
2 takjes verse tijm
400 g kikkererwten in blik
4 el cremaceto balsamico
4 el sojasaus
2 el gembersiroop
500 g gnocchi
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat