Gnocchi met aubergine-tomatensaus
Een geurige stoof van tomaat en aubergine, dat moet je eens proberen! De saus krijgt een extraatje dankzij de mozzarella en natuurlijk mag geraspte parmezaan on top niet ontbreken.
Aan de slag
Snijd de rode uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm. Voeg de aubergine en gedroogde oregano toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer af en toe.
Snijd de mozzarella in blokjes en schep de laatste 5 min. erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de Parmezaanse kaas en scheur de basilicumblaadjes grof. Verdeel de Parmezaanse kaas en het basilicum voor het serveren over de auberginestoof. Serveer met de gnocchi.
Gnocchi met aubergine-tomatensaus
Een geurige stoof van tomaat en aubergine, dat moet je eens proberen! De saus krijgt een extraatje dankzij de mozzarella en natuurlijk mag geraspte parmezaan on top niet ontbreken.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187638_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm. Voeg de aubergine en gedroogde oregano toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer af en toe.
Snijd de mozzarella in blokjes en schep de laatste 5 min. erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de Parmezaanse kaas en scheur de basilicumblaadjes grof. Verdeel de Parmezaanse kaas en het basilicum voor het serveren over de auberginestoof. Serveer met de gnocchi.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 Biologische rode uien
2 tenen biologische knoflook
3 el biologische olijfolie extra vierge
2 biologische aubergines
2 el gedroogde oregano
800 g biologische tomatenblokjes in blik
½ el kristalsuiker
317 g biologische Italiaanse mozzarella
500 g gnocchi
70 g biologische parmigiano reggiano
15 g verse basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
rasp