Gnocchi met aubergine-tomatensaus

Een geurige stoof van tomaat en aubergine, dat moet je eens proberen! De saus krijgt een extraatje dankzij de mozzarella en natuurlijk mag geraspte parmezaan on top niet ontbreken.

525 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de rode uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm. Voeg de aubergine en gedroogde oregano toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer af en toe.

  3. Snijd de mozzarella in blokjes en schep de laatste 5 min. erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de Parmezaanse kaas en scheur de basilicumblaadjes grof. Verdeel de Parmezaanse kaas en het basilicum voor het serveren over de auberginestoof. Serveer met de gnocchi.

Gnocchi met aubergine-tomatensaus

Een geurige stoof van tomaat en aubergine, dat moet je eens proberen! De saus krijgt een extraatje dankzij de mozzarella en natuurlijk mag geraspte parmezaan on top niet ontbreken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig