Gnocchi alla sorrentina

Gek op kaas? Dan ga je dit ovengerecht heerlijk vinden: gnocchi alla sorrentina met tomaat en basilicum. Een explosie van smaak en comfort in elke hap. Buon appetito!

510 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 12 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de stelen van het basilicum grof. Voeg de knoflook toe en fruit nog 3 min.

  2. Voeg de passata en basilicumstelen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in ca. 15 min. op laag vuur tot ⅔ inkoken.

  3. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd de mozzarella in blokjes.

  4. Meng de gnocchi, de helft van de mozzarella en de Parmezaanse kaas door de tomatensaus en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.

  5. Bak de gnocchi alla sorrentina ca. 12 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

Gnocchi alla sorrentina

Gek op kaas? Dan ga je dit ovengerecht heerlijk vinden: gnocchi alla sorrentina met tomaat en basilicum. Een explosie van smaak en comfort in elke hap. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig