Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.
Aan de slag
Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart. Meng de meloen en komkommer met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.
Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.
voorgerecht
null personen
145 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart. Meng de meloen en komkommer met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 trostomaten
½ komkommer
1 kg watermeloen
1 limoen
15 g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie
6 ijsblokjes
Dit heb je nodig
blender