Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg het water toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
Voeg de tortellini toe en kook 15-17 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de blokjes courgette toe. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.
Tortellini-soep
Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.
- combinatietipLekker met wat geraspte Parmezaanse kaas
Gerelateerde recepten
Tortellini-soep
Maak je maaltijdsoep compleet met wat Parmezaanse kaas-snippers.

hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg het water toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
Voeg de tortellini toe en kook 15-17 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de blokjes courgette toe. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
3 stengels bleekselderij
2 courgettes
3 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
1 groentebouillonblokje
1 l kraanwater
220 g tortellini alla carne
15 g verse basilicum