Milde curry van zoete aardappel met kip

Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!

760 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.

  3. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.

  • dieettipAls je dit gerecht eet voordat je een krachtsport gaat doen, kun je minder rijst toevoegen.
  • serveertipLekker met grofgesneden koriander.

Milde curry van zoete aardappel met kip

Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig