Halveer de druiven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Doe de druiven met de suiker, het citroenrasp en 2 el -sap (per 500 ml) in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Vul de pot met de hete jam (tot de rand) en sluit direct af.
Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
Druivenjam maken
Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.
- dieettipDe voedingswaarden zijn berekend op basis van ca. 500 ml jam (= 1 portie).
- variatietipJe kunt deze jam ook maken met witte druiven.
- variatietipDoe 1 takje rozemarijn of tijm in de pot voordat je de hete jam erbij voegt.
- serveertipDe jam is niet alleen lekker bij een croissant maar serveer ook eens bij een kaasplankje met brie en oude kaas. Het recept is dan niet meer vrij van gluten en lactose.
Gerelateerde recepten
Druivenjam maken
Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.

bijgerecht
20 porties
985 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Halveer de druiven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Doe de druiven met de suiker, het citroenrasp en 2 el -sap (per 500 ml) in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Vul de pot met de hete jam (tot de rand) en sluit direct af.
Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
dieettip:De voedingswaarden zijn berekend op basis van ca. 500 ml jam (= 1 portie).
variatietip:Je kunt deze jam ook maken met witte druiven.
variatietip:Doe 1 takje rozemarijn of tijm in de pot voordat je de hete jam erbij voegt.
serveertip:De jam is niet alleen lekker bij een croissant maar serveer ook eens bij een kaasplankje met brie en oude kaas. Het recept is dan niet meer vrij van gluten en lactose.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
400 g sable druiven
1 citroen
170 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)