Wortel tarte tatin met hartige-taartdeeg
Tarte tatin en hartige taart ineen, dat is deze worteltaart!
30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 2 uur wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Snijd 150 g boter (per taart) in stukken van 2 cm. Zet 10 min. in de vriezer. Doe de bloem en het zout in de keukenmachine. Voeg de stukjes boter toe en mix met korte pulsen en fijn en kruimelig deeg.
Meng ondertussen de appelciderazijn met het koude water. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het azijn-watermengsel erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm snel met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de peen met de chilivlokken en kaneel 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout. Besprenkel met de honing, bak nog 1 min. en zet het vuur uit. Verdeel de winterpeen over de bodem van de pan.
Hak de pecannoten grof en verdeel over de winterpeen. Verkruimel de feta erboven. Neem het deeg uit de koelkast, bestrooi het werkblad met wat bloem en rol uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Leg over de ingrediënten in de pan en duw het deeg rondom tegen de bodem, alsof je de vulling een beetje instopt.
Bak in het midden van de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Neem de pan uit de oven (pas op, het handvat is heet). Leg er een passend bord op en keer om. Snijd de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de tarte tatin. Serveer met de crème fraîche.
Wortel tarte tatin met hartige-taartdeeg
Tarte tatin en hartige taart ineen, dat is deze worteltaart!
hoofdgerecht
null personen
980 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Snijd 150 g boter (per taart) in stukken van 2 cm. Zet 10 min. in de vriezer. Doe de bloem en het zout in de keukenmachine. Voeg de stukjes boter toe en mix met korte pulsen en fijn en kruimelig deeg.
Meng ondertussen de appelciderazijn met het koude water. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het azijn-watermengsel erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm snel met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de peen met de chilivlokken en kaneel 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout. Besprenkel met de honing, bak nog 1 min. en zet het vuur uit. Verdeel de winterpeen over de bodem van de pan.
Hak de pecannoten grof en verdeel over de winterpeen. Verkruimel de feta erboven. Neem het deeg uit de koelkast, bestrooi het werkblad met wat bloem en rol uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Leg over de ingrediënten in de pan en duw het deeg rondom tegen de bodem, alsof je de vulling een beetje instopt.
Bak in het midden van de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Neem de pan uit de oven (pas op, het handvat is heet). Leg er een passend bord op en keer om. Snijd de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de tarte tatin. Serveer met de crème fraîche.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
170 g ongezouten roomboter
225 g tarwebloem
½ tl zout
1 tl appelciderazijn
50 ml koud water
750 g winterpeen
½ tl chilivlokken
½ tl gemalen kaneel
2 el vloeibare honing
75 g gezouten pecannoten
200 g feta
7½ g verse platte peterselie
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
koekenpan (Ø 28 cm)
deegroller