Vegan chocolademousse

Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk!

365 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend. Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.

  2. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml vocht per 2 porties nodig. Voeg het citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt.

  3. Klop met een handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.

  • algemeenVan de kikkererwten kun je hummus maken of je kunt ze los door een salade doen.
  • Vegan chocolademousse

    Instructievideo - 00:26 min.

Vegan chocolademousse

Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig