2-kleuren-chocolademousse
Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!
Aan de slag
Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.
Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.
2-kleuren-chocolademousse
Instructievideo - 00:55 min.
2-kleuren-chocolademousse
Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_099134_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
654 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.
Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)150 g pure chocolade 58%
150 g witte chocolade
400 ml verse slagroom
4 middelgrote eieren
100 g witte basterdsuiker
90 g pure chocolade fleur de sel
200 g pure chocolade aardbei balsamico