Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Chocolademousse met eiwit
Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.
- vegatipBekijk ook dit recept
- algemeenLet op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- variatietipGeef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren. Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade.
Chocolademousse maken
Instructievideo - 05:56 min.
Gerelateerde recepten
Chocolademousse met eiwit
Fluweelzachte chocolademousse, daar wil je van blijven eten.

nagerecht
4 personen
465 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade in ca. 5 min. au bain-marie smelten in een kom boven een pan kokend water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. totdat het glanzende stijve pieken vormt. Doe de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.
Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194516/vegan-chocolademousse)
algemeen:Let op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
variatietip:Geef een twist aan deze klassieker door bij het mengen van de chocolade met de slagroom 1 tl kardemom en 1 stick espresso (pak 25 stuks) erdoor te roeren. Ook lekker: voeg 50 ml Amaretto toe, of bestrooi met geschaafde witte chocolade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g pure chocolade 78%
2 middelgrote eieren
50 g witte basterdsuiker
200 ml verse slagroom