Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper.
Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!
- dieettipHet kippenbouillontablet staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- combinatietipLekker met koriander.
- variatietipVervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).
Gerelateerde recepten
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper.
Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.
dieettip:Het kippenbouillontablet staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
combinatietip:Lekker met koriander.
variatietip:Vervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g zilvervliesrijst
385 g kipdijfilet
400 g zoete aardappelen
250 g cherrytomaten
370 g biologische maiskorrels in pot
2 el zonnebloemolie
2 tl milde paprikapoeder
1¼ l water
1 Maggi kippenbouillontablet minder zout
1 limoen