Doe de tonijn in een zeef en laat uitlekken. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in plakjes.
Beleg de sneetjes brood met de avocado en verdeel de tonijn erover. Breng op smaak met versgemalen peper.
Roggebrood met avocado en tonijn
Beleg je roggebrood eens met avocado en tonijn voor een goedkope en gezonde lunch.
- dieettipVervang de tonijn door 1 gekookte ei per persoon (in plakjes).
Gerelateerde recepten
Roggebrood met avocado en tonijn
Beleg je roggebrood eens met avocado en tonijn voor een goedkope en gezonde lunch.

4 personen
385 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Doe de tonijn in een zeef en laat uitlekken. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in plakjes.
Beleg de sneetjes brood met de avocado en verdeel de tonijn erover. Breng op smaak met versgemalen peper.
dieettip:Vervang de tonijn door 1 gekookte ei per persoon (in plakjes).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
320 g tonijnstukken in olijfolie
2 eetrijpe avocado's
8 sneetjes Brabants roggebrood