Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade
bewaar
bewaar

Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien!

5 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen). Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.

Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel. Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.

Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie (per 4 personen), de azijn en peper tot een dressing.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.

Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitten. Bestrooi de frittata met de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig