Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas
Deze eenspersoons frittata is een soort goedgevulde omelet in een ovenschaaltje. Lekker met knapperige pijnboompitjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.
Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de helft van de kaas erdoor. Meng de zoete aardappel, courgette, ui en knoflook door het eimengsel.
Vet de ovenschalen in met de olie. Verdeel het frittata-mengsel over de ovenschalen en bestrooi eerst met de rest van de kaas en vervolgens met de pijnboompitten. Bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem de frittata’s uit de oven en laat even afkoelen voor serveren.
Eenpersoons frittata met zoete aardappel, courgette en kaas
Deze eenspersoons frittata is een soort goedgevulde omelet in een ovenschaaltje. Lekker met knapperige pijnboompitjes!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD160521_612x450_JPG.jpg)
null personen
530 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.
Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer de helft van de kaas erdoor. Meng de zoete aardappel, courgette, ui en knoflook door het eimengsel.
Vet de ovenschalen in met de olie. Verdeel het frittata-mengsel over de ovenschalen en bestrooi eerst met de rest van de kaas en vervolgens met de pijnboompitten. Bak de frittata’s in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Neem de frittata’s uit de oven en laat even afkoelen voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 rode ui
2 tenen knoflook
½ courgette
8 middelgrote scharreleieren
50 ml halfvolle melk
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
150 g geraspte belegen 30+ kaas
400 g zoete aardappelblokjes
1 el milde olijfolie
65 g pijnboompitten
Dit heb je nodig
ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)