Lente-erwtensoep met dille en munt

Erwtensoep, maar dan met een twist. Lekker fris met dille en munt, perfect voor de lente!

245 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de snijbonen toe en kook 7 min.

  2. Kook ondertussen de parelcouscous 5 min. en giet af. Snijd de dille grof, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes, laat de kleinste blaadjes heel. Verkruimel de witte kaas.

  3. Voeg de tuinerwten en parelcouscous toe aan de soep en kook nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de dille toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur mee.

  4. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de kaas, munt en wat versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

Lente-erwtensoep met dille en munt

Erwtensoep, maar dan met een twist. Lekker fris met dille en munt, perfect voor de lente!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig