Broodje kipburger met snelle salade

Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.

650 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kipburgers 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Doe de deksel op de pan en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd ondertussen ⅔ van de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de pan. Schep de uien af en toe om. Verdeel de laatste 2 min. de plakken kaas over de kipburgers en laat met de deksel op de pan smelten.

  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snipper de rest van de rode ui. Meng de peen, ui, mayonaise, mosterd en 1 el augurkenvocht (per 4 personen) tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met een handje rucola, wat salade, een kipburger, wat gebakken ui en de augurkenplakken. Serveer de rest van de salade ernaast.

  • vegatipLiever geen vlees? Vervang de kip door The Dutch Weed Burger (schaal 170 g).

Broodje kipburger met snelle salade

Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig