Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!
Aan de slag
Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.
Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.
Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.
Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen
Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.
Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.
Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g fijne tuinbonen
40 g geroosterde amandelen
3 salade-ui
240 g biologische kalamata-olijven zonder pit
7½ g verse munt
1 citroen
3 el milde olijfolie
250 g scharrel gerookte kipfilets
800 g linzen in blik
200 g groene kidneybonen in blik