Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de tuinbonen 4 min. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Halveer de olijven en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  2. Meng voor de dressing de olie met het citroensap, 2 tl -rasp (per 4 personen), de munt, peper en zout.

  3. Giet de tuinbonen af en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje. Snijd de gerookte kip in reepjes.

  4. Doe de linzen en groene kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Meng de linzen en bonen met de tuinbonen, salade-ui, olijven, dressing en kip. Bestrooi met de noten.

  • vegatipVervang de kip door gegrilde stukjes (schaal, Garden Gourmet).

Bonen-linzensalade met met gerookte kip en citroen

Ongewone bonen-salade met linzen, gerookte kip en citroen. In de salade zit de niet zo veel gebruikte groene kidneybonen a.k.a. flageolets, moet je proeven!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig