Snijd de korstjes van het brood. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) door de mayonaise. Scheur de zalm en sla in gelijke stukken van ca. 4 cm.
Besmeer alle sneetjes brood aan 1 kant met de citroenmayonaise. Beleg de helft van de sneetjes met zalm en sla. Zorg ervoor dat de sneetjes in het midden dikker belegd zijn dan aan de buitenkant, laat 1 cm van de rand vrij. Bedek de overige sneetjes brood met de mayokant naar beneden.
Druk de randen goed aan, zodat je een pakketje krijgt. Snijd het brood schuin door, zodat er steeds 2 driehoekjes ontstaan.
Tramezzini met zalm
Geen fan van korstjes? Dan is een tramezzini-sandwich wat voor jou. Van casinobrood, belegd met zalm, citroenmayo en sla.
- variatietipLiever vlees? Vervang de zalm dan door carpaccio.
- bereidingstipDe overgebleven broodkorsten kun je meemixen in een gazpacho. Of snijd ze in blokjes en bak er croutons van.
- bewaartipJe kunt de tramezzini een paar uur van tevoren maken, bewaar in de koelkast en onderweg in de koelbox.
Tramezzini met zalm
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Tramezzini met zalm
Geen fan van korstjes? Dan is een tramezzini-sandwich wat voor jou. Van casinobrood, belegd met zalm, citroenmayo en sla.

4 personen
410 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Boen de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) door de mayonaise. Scheur de zalm en sla in gelijke stukken van ca. 4 cm.
Besmeer alle sneetjes brood aan 1 kant met de citroenmayonaise. Beleg de helft van de sneetjes met zalm en sla. Zorg ervoor dat de sneetjes in het midden dikker belegd zijn dan aan de buitenkant, laat 1 cm van de rand vrij. Bedek de overige sneetjes brood met de mayokant naar beneden.
Druk de randen goed aan, zodat je een pakketje krijgt. Snijd het brood schuin door, zodat er steeds 2 driehoekjes ontstaan.
variatietip:Liever vlees? Vervang de zalm dan door carpaccio.
bereidingstip:De overgebleven broodkorsten kun je meemixen in een gazpacho. Of snijd ze in blokjes en bak er croutons van.
bewaartip:Je kunt de tramezzini een paar uur van tevoren maken, bewaar in de koelkast en onderweg in de koelbox.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
12 sneetjes wit casinobrood
1 citroen
100 g mayonaise
150 g sockeye zalm
½ kropsla