Breng een pan met water aan de kook. Haal 4 bladeren van de kool voorzichtig los, zodat ze zoveel mogelijk heel blijven. Kook de koolbladeren per stuk 30 sec. Haal ze met een keukentang uit het water en laat drogen op een schone theedoek. Vul de koolbladeren op dezelfde manier als je met gewone tortilla’s zou doen.
Gegaarde koolbladeren als tortilla's
Verruil je tortillawraps voor witte-, rode-, Chinese kool of slabladeren. Even lekker, minder carbs.
- variatietipOok lekker opgerold in de oven, met tomatensaus en mozzarella erover. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
- variatietipJe kunt hiervoor ook slabladeren als romainesla, ijsbergsla of kropsla gebruiken. Je hoeft ze dan niet te blancheren.
Gerelateerde recepten
Gegaarde koolbladeren als tortilla's
Verruil je tortillawraps voor witte-, rode-, Chinese kool of slabladeren. Even lekker, minder carbs.

bijgerecht
4 personen
20 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook. Haal 4 bladeren van de kool voorzichtig los, zodat ze zoveel mogelijk heel blijven. Kook de koolbladeren per stuk 30 sec. Haal ze met een keukentang uit het water en laat drogen op een schone theedoek. Vul de koolbladeren op dezelfde manier als je met gewone tortilla’s zou doen.
variatietip:Ook lekker opgerold in de oven, met tomatensaus en mozzarella erover. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
variatietip:Je kunt hiervoor ook slabladeren als romainesla, ijsbergsla of kropsla gebruiken. Je hoeft ze dan niet te blancheren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 witte kool
Dit heb je nodig
schone theedoek