Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus

Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!

725 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de boerenkool over de bakplaat en besprenkel met ⅗ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Bak de boerenkool en knoflook 20 min. Knijp de knoflook uit de tenen en meng met de geroosterde boerenkool. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische balletjes in 6 min. rondom goudbruin. Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Meng de boerenkool met de rijst en verdeel de balletjes in tomatensaus erover.

Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus

Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig