Snijd de ui grof. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de koriander grof.
Pers de limoen uit. Meng de tomaat, ui, peper en koriander in een kom. Breng op smaak met het limoensap en het zout. Zet minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast. Haal ca. 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
Pico de gallo
Of je de pico de gallo nu als topping op guacamole, nachos, bij quesadilla’s, taco’s, burrito’s of tortillachips eet, deze saus past overal bij!
- bereidingstipPico de gallo is 2 dagen vooraf te maken. Het rusten in de koelkast geeft het gerecht meer smaak.
- serveertipServeer pico de gallo als topping op guacamole of nachos, bij quesadilla’s, taco’s, burrito’s of andere Mexicaanse gerechten of serveer met tortillachips. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Gerelateerde recepten
Pico de gallo
Of je de pico de gallo nu als topping op guacamole, nachos, bij quesadilla’s, taco’s, burrito’s of tortillachips eet, deze saus past overal bij!

bijgerecht
8 personen
30 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui grof. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de koriander grof.
Pers de limoen uit. Meng de tomaat, ui, peper en koriander in een kom. Breng op smaak met het limoensap en het zout. Zet minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast. Haal ca. 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
bereidingstip:Pico de gallo is 2 dagen vooraf te maken. Het rusten in de koelkast geeft het gerecht meer smaak.
serveertip:Serveer pico de gallo als topping op guacamole of nachos, bij quesadilla’s, taco’s, burrito’s of andere Mexicaanse gerechten of serveer met tortillachips. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 middelgrote ui
750 g romatomaten
2 jalapeñopepers
10 g verse koriander
1 limoen
½ tl zeezout