BBQ pulled chicken
De beste pulled chicken komt uit eigen tuin, gewoon van de barbecue!
Aan de slag
Meng het zeezout, de suiker, paprika-, uien-, en chilipoeder, komijn en zwarte peper in een kom tot rub. Wrijf de kipdijfilets hier mee in en laat afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Bereid ondertussen de barbecue voor op directe hitte. Gril de kip op de barbecue rondom bruin en leg ze in de braadslee. Bereid dan de barbecue voor om indirect te grillen, tot een temperatuur van ca. 115 °C. Doe dat door er wat hete kolen uit te halen, of even te wachten tot er een paar zijn opgebrand.
Roer de tomatenpuree, hoisinsaus en appelazijn door de kip en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue en gaar de kip in 45 min.
Haal de kip uit de schaal en bewaar de saus die achterblijft. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en toe in een kom. Roer er de saus door zodat het een smeuïg geheel wordt.
BBQ pulled chicken
De beste pulled chicken komt uit eigen tuin, gewoon van de barbecue!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD160945_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
185 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Meng het zeezout, de suiker, paprika-, uien-, en chilipoeder, komijn en zwarte peper in een kom tot rub. Wrijf de kipdijfilets hier mee in en laat afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Bereid ondertussen de barbecue voor op directe hitte. Gril de kip op de barbecue rondom bruin en leg ze in de braadslee. Bereid dan de barbecue voor om indirect te grillen, tot een temperatuur van ca. 115 °C. Doe dat door er wat hete kolen uit te halen, of even te wachten tot er een paar zijn opgebrand.
Roer de tomatenpuree, hoisinsaus en appelazijn door de kip en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet op de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue en gaar de kip in 45 min.
Haal de kip uit de schaal en bewaar de saus die achterblijft. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en toe in een kom. Roer er de saus door zodat het een smeuïg geheel wordt.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 tl grof zeezout
½ el kristalsuiker
1 tl gerookte paprikapoeder
½ tl uienpoeder
½ tl chilipoeder
395 g kipdijfilet
½ tl versgemalen zwarte peper
½ tl gemalen komijn
35 g tomatenpuree in blik
2 el hoisinsaus
1 el appel azijn
Dit heb je nodig
grote braadslede
extra dik aluminiumfolie