Meng in een kom de knoflook-, uien- en gerookte-paprikapoeder, de komijn, cayennepeper en het zout. Smeer de kipdijen rondom in met het specerijenmengsel.
Snijd de sjalotten in halve ringen en doe ze met de olijfolie in de slowcooker. Leg de kip erop en voeg de cola toe. Zet de slowcooker 1 uur aan op de hoogste stand en vervolgens 4 uur en 30 min. op laag. Keer de kip halverwege.
Haal de kip uit de slowcooker, gooi het vocht weg. Verwijder het bot en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de slowcooker en voeg de helft van de barbecuesaus toe. Verwarm 10 min. op de hoogste stand.
Serveer de pulled chicken op de witte bollen met de rest van de barbecuesaus. Lekker met knapperige groenten zoals cornichons of coleslaw.
Pulled chicken slowcooker
Zo doe je dat: pulled chicken uit de slowcooker. Dus zet die slowcooker aan en gaan!
- variatietipIn plaats van cola kun je de pulled chicken ook maken met donker bier.
- bereidingstipAls je van iets drogere pulled chicken houdt, kun je er ook voor kiezen om de uit elkaar getrokken kip zonder de barbecuesaus onder de grill van de oven iets uit te drogen. Meng daarna pas de barbecuesaus erdoor.
- bereidingstipDek bij stap 1 de kip in de kom af met vershoudfolie en laat in de koelkast 2 uur tot 1 nacht marineren voor extra gelaagde smaak.
Gerelateerde recepten
Pulled chicken slowcooker
Zo doe je dat: pulled chicken uit de slowcooker. Dus zet die slowcooker aan en gaan!

6 personen
465 kcal
10 min. bereiden
5 uur 40 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de knoflook-, uien- en gerookte-paprikapoeder, de komijn, cayennepeper en het zout. Smeer de kipdijen rondom in met het specerijenmengsel.
Snijd de sjalotten in halve ringen en doe ze met de olijfolie in de slowcooker. Leg de kip erop en voeg de cola toe. Zet de slowcooker 1 uur aan op de hoogste stand en vervolgens 4 uur en 30 min. op laag. Keer de kip halverwege.
Haal de kip uit de slowcooker, gooi het vocht weg. Verwijder het bot en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de slowcooker en voeg de helft van de barbecuesaus toe. Verwarm 10 min. op de hoogste stand.
Serveer de pulled chicken op de witte bollen met de rest van de barbecuesaus. Lekker met knapperige groenten zoals cornichons of coleslaw.
variatietip:In plaats van cola kun je de pulled chicken ook maken met donker bier.
bereidingstip:Als je van iets drogere pulled chicken houdt, kun je er ook voor kiezen om de uit elkaar getrokken kip zonder de barbecuesaus onder de grill van de oven iets uit te drogen. Meng daarna pas de barbecuesaus erdoor.
bereidingstip:Dek bij stap 1 de kip in de kom af met vershoudfolie en laat in de koelkast 2 uur tot 1 nacht marineren voor extra gelaagde smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
½ el knoflookpoeder
½ el uienpoeder
1½ el zoete gerookte-paprikapoeder
½ el gemalen komijn
½ el gemalen cayennepeper
1 tl zout
1 kg scharrelkipdijfilet met vel
3 sjalotten
4 el olijfolie mild
200 ml cola
150 ml barbecuesaus
6 witte bollen
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)