Stoof van linzen, worst, prei en champignons uit de oven

Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.

545 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen en was onder koud stromend water. Snijd de champignons in kwarten. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd elke braadworst in vieren. Snijd de knoflook fijn.

  2. Doe de groenten, gedroogde tijm, stukken worst en olijfolie in de pan, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door en rooster 25 min. zonder deksel in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  3. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

  4. Haal de pan voorzichtig uit de oven, zet de oven niet uit. Voeg de linzen en het kokende water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer door. Stoof nog 20-25 min. zonder de deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met stokbrood.

Stoof van linzen, worst, prei en champignons uit de oven

Een oppepper nodig? Deze hartige stoof vol groenten past helemaal in het straatje comfort food.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig