Aardbeien romanoff

Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.

250 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden.

  2. Halveer de aardbeien en meng ze met ⅗ van de poedersuiker en de Grand Marnier. Laat tenminste 15 min. staan. Giet af en bewaar het vocht. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker in ca. 5 min. bijna stijf met de mixer.

  3. Pureer ⅓ van de gemacareerde aardbeien met het bewaarde vocht tot een saus (coulis). Verdeel het ijs, de slagroom, aardbeien en aardbeiencoulis over 4 kommetjes.

  • bereidingstipJe kunt het ijs en de slagroom ook van tevoren met elkaar mengen. Zorg dan dat het ijs al vrij zacht is, en serveer meteen.

Aardbeien romanoff

Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig