Haal het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden.
Halveer de aardbeien en meng ze met ⅗ van de poedersuiker en de Grand Marnier. Laat tenminste 15 min. staan. Giet af en bewaar het vocht. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker in ca. 5 min. bijna stijf met de mixer.
Pureer ⅓ van de gemacareerde aardbeien met het bewaarde vocht tot een saus (coulis). Verdeel het ijs, de slagroom, aardbeien en aardbeiencoulis over 4 kommetjes.
Aardbeien romanoff
Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.
- bereidingstipJe kunt het ijs en de slagroom ook van tevoren met elkaar mengen. Zorg dan dat het ijs al vrij zacht is, en serveer meteen.
Gerelateerde recepten
Aardbeien romanoff
Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.

nagerecht
4 personen
250 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden.
Halveer de aardbeien en meng ze met ⅗ van de poedersuiker en de Grand Marnier. Laat tenminste 15 min. staan. Giet af en bewaar het vocht. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker in ca. 5 min. bijna stijf met de mixer.
Pureer ⅓ van de gemacareerde aardbeien met het bewaarde vocht tot een saus (coulis). Verdeel het ijs, de slagroom, aardbeien en aardbeiencoulis over 4 kommetjes.
bereidingstip:Je kunt het ijs en de slagroom ook van tevoren met elkaar mengen. Zorg dan dat het ijs al vrij zacht is, en serveer meteen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g vanille-ijs
400 g verse aardbeien
5 el poedersuiker
2 el Grand Marnier
125 ml verse slagroom