Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
Snipper de sjalot en snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Doe de tonijn in een schaal en prak met een vork goed los. Meng met de sjalot, augurk, 1 el augurkensap (per 4 personen), de mayonaise, ketchup, mosterd en paprikapoeder. Pel de eieren en verkruimel met een vork. Meng door de tonijnsalade. Breng op smaak met versgemalen peper.
Zelf tonijnsalade maken
Is dat even fijn, zo'n lekker recept voor zelfgemaakte salade van tonijn. Lekker op toast op volkorenbrood.
- combinatietipLekker op toast of volkoren brood. Het recept is dan niet meet gluten- en lactosevrij
- combinatietipLekker met verse kruiden zoals peterselie, bieslook of dille maar ook kappertje en/of blokjes appel.
Gerelateerde recepten
Zelf tonijnsalade maken
Is dat even fijn, zo'n lekker recept voor zelfgemaakte salade van tonijn. Lekker op toast op volkorenbrood.

4 personen
225 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
Snipper de sjalot en snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Doe de tonijn in een schaal en prak met een vork goed los. Meng met de sjalot, augurk, 1 el augurkensap (per 4 personen), de mayonaise, ketchup, mosterd en paprikapoeder. Pel de eieren en verkruimel met een vork. Meng door de tonijnsalade. Breng op smaak met versgemalen peper.
combinatietip:Lekker op toast of volkoren brood. Het recept is dan niet meet gluten- en lactosevrij
combinatietip:Lekker met verse kruiden zoals peterselie, bieslook of dille maar ook kappertje en/of blokjes appel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote scharreleieren
320 g tonijn in water in blik
1 sjalot
75 g zoetzure augurken
4 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl dijonmosterd
¼ tl milde paprikapoeder