Kipsalon

Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.

695 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  2. Meng ondertussen de kipdijfiletreepjes met de specerijen, ⅓ van de sriracha en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en verdeel de kip erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. 

  4. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, rode ui, paprika en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus en de rest van de sriracha.

  • vegatip Liever vega? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes

Kipsalon

Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig