Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.
Houd 3 el fruit (per 4 personen) apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt.
Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberrypittenmix.
Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.
- variatietipProbeer ook eens een hartige versie van de pancakes met cottagecheese, uitgebakken spek en wat gemalen peper.
- bewaartipJe kunt de pancakes t/m stap 2 van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast. Verwarm voor het serveren om en om in een koekenpan. Invriezen kan ook: bewaar tot 3 maanden in een luchtdicht afgesloten bakje. Laat iets ontdooien en verwarm ze in een koekenpan.
Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Instructievideo - 00:58 min.
Gerelateerde recepten
Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus
Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.

4 personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.
Houd 3 el fruit (per 4 personen) apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt.
Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberrypittenmix.
variatietip:Probeer ook eens een hartige versie van de pancakes met cottagecheese, uitgebakken spek en wat gemalen peper.
bewaartip:Je kunt de pancakes t/m stap 2 van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast. Verwarm voor het serveren om en om in een koekenpan. Invriezen kan ook: bewaar tot 3 maanden in een luchtdicht afgesloten bakje. Laat iets ontdooien en verwarm ze in een koekenpan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g diepvries spinazie
1 rijpe banaan
350 ml halfvolle melk
250 g mix voor American pancakes
20 g ongezouten roomboter
150 g diepvries blauwe bes-framboos
150 g yoghurt
50 g cranberry-pittenmix
Dit heb je nodig
blender