Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus

Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.

450 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.

  2. Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.

  3. Houd 3 el fruit (per 4 personen) apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt.

  4. Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberry­pittenmix.

  • variatietipProbeer ook eens een hartige versie van de pancakes met cottagecheese, uitgebakken spek en wat gemalen peper.
  • bewaartipJe kunt de pancakes t/m stap 2 van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast. Verwarm voor het serveren om en om in een koekenpan. Invriezen kan ook: bewaar tot 3 maanden in een luchtdicht afgesloten bakje. Laat iets ontdooien en verwarm ze in een koekenpan.
  • Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus

    Instructievideo - 00:58 min.

Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus

Groen moet je doen! Met deze spinazie pancakes ontbijt je namelijk naast heel erg lekker ook nog met groente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig