Traybake van gnocchi, boerenkool en feta
Laat de oven het werk doen, dan heb jij je handen vrij voor die andere 100 dingen die je nog wilt doen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Verdeel de ui en cherrytomaten met het stuk feta in zijn geheel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook ernaast. Verdeel de gnocchi over de andere helft.
Besprenkel alles op de bakplaat met de helft van de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Schep de gnocchi halverwege om.
Doe ondertussen de boerenkool in een kom, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Kneed met je handen de olie 3 min. door de kool zodat hij wat slinkt. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep de gnocchi in een schaal. Knijp de tenen knoflook uit de schil en breek de feta in stukken. Meng de tomaten, ui, knoflookpulp en feta met de boerenkool. Schep de gnocchi om met het boerenkoolfetamengsel en bestrooi met de amandelen.
Traybake van gnocchi, boerenkool en feta
Laat de oven het werk doen, dan heb jij je handen vrij voor die andere 100 dingen die je nog wilt doen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD158022_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne, halve ringen. Verdeel de ui en cherrytomaten met het stuk feta in zijn geheel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook ernaast. Verdeel de gnocchi over de andere helft.
Besprenkel alles op de bakplaat met de helft van de olie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 20 min. Schep de gnocchi halverwege om.
Doe ondertussen de boerenkool in een kom, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Kneed met je handen de olie 3 min. door de kool zodat hij wat slinkt. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep de gnocchi in een schaal. Knijp de tenen knoflook uit de schil en breek de feta in stukken. Meng de tomaten, ui, knoflookpulp en feta met de boerenkool. Schep de gnocchi om met het boerenkoolfetamengsel en bestrooi met de amandelen.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
750 g cherrytomaten
200 g feta 43+
4 tenen knoflook
800 g koelverse gnocchi
6 el milde olijfolie
200 g gesneden boerenkool
50 g garneeramandelen
Dit heb je nodig
bakpapier