Dadelbonbons met notenpasta en roomkaas

Très bien, deze gezonde bonbons van dadels. Maak er meteen lekker veel en verdeel ze over alle lunchtrommels.

80 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Roer de roomkaas los met 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks), 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) en de koek- en speculaaskruiden.

  2. Snijd de dadels aan 1 kant open en verwijder voorzichtig de pit. Vul de helft van alle dadels met de sinaasappelroomkaas en vouw ze voorzichtig dicht.

  3. Vul de rest van de dadels met de amandelpasta en vouw ze voorzichtig dicht. Strooi het hennepzaad in een diep bord. Dip de gevulde dadels met de bovenkant in het hennepzaad. Leg op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast om op te stijven.

  • bewaartipJe kunt de dadelbonbons t/m stap 3 tot 4 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.
  • combinatietipIn plaats van hennepzaad kun je ook 2 el sesamzaad of 2 el heel fijn gehakte hazelnoten gebruiken.

Dadelbonbons met notenpasta en roomkaas

Très bien, deze gezonde bonbons van dadels. Maak er meteen lekker veel en verdeel ze over alle lunchtrommels.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig