Gezonde courgettelasagne met venkel, kipgehakt en mozzarella

Dol op lasagne? Probeer eens deze gezonde variant met lekker veel groenten en kipgehakt!

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de knollen in blokjes van ca. ½ cm. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm.

  2. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en venkelzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt, de paprikapoeder en chilivlokken toe en bak in 2 min. rul. Voeg de venkel en courgette toe en bak 10 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan. Meng op laag vuur het tarwemeel erdoor en laat 2 min. al roerend garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min.

  4. Roer de zuivelspread door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de mozzarella in plakken.

  5. Schep een beetje bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnebladen erop. Schep vervolgens ⅓ van het gehakt en ⅓ van de bechamel erover.

  6. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de bechamel erover en leg de mozzarellaplakjes erop. Bak de lasagne in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  7. Garneer de lasagne met het venkelgroen en bestrooi met wat versgemalen peper.

Gezonde courgettelasagne met venkel, kipgehakt en mozzarella

Dol op lasagne? Probeer eens deze gezonde variant met lekker veel groenten en kipgehakt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig