Zalmburger van de BBQ

Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!

445 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Laat de zalmfilet ontdooien. Snijd de zalm grof, doe in de keukenmachine en maal glad. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

  2. Meng ⅓ van de bosui met de sojasaus en panko door de zalm. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 personen) van het zalmmengsel. Gril de zalmburgers 6-8 min., keer halverwege.

  3. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil en rasp de gember en meng samen met de rest van de bosui, de rijstazijn, peper en eventueel zout door de komkommer.

  4. Meng de mayonaise met de sambal tot een sausje. Serveer de burgers met de sambalmayo en salade.

  • bereidingstipDe burgers kun je 6 uur van tevoren maken, vorm ze en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • combinatietipLekker op een burgerbroodje.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zalmburger van de BBQ

Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig