Snijd de knoflook fijn, rasp de gember en meng met de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing, peper en eventueel zout.
Bestrijk de yellow tail rondom met de marinade en laat 15-20 min. intrekken. Niet te lang, anders wordt de vis te zout of te zacht.
Steek de barbecue aan en vet het rooster in met de olie, door middel van keukenpapier.
Leg de filet op de barbecue met de huidkant naar beneden en gril in 3-4 min. aan de huidkant tot-ie lekker krokant is. Keer de filet voorzichtig om met een spatel of tang en gril nog 2-3 min. tot de vis net gaar is.
Yellow tail van de BBQ
Yellow tail is ook wel bekend als een Dutch Kingfish of hamachi. Hoe je 'm ook noemt, wij lusten m sowieso gegrild van de BBQ! We laten je stap voor stap zien hoe je dat doet.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Yellow tail van de BBQ
Yellow tail is ook wel bekend als een Dutch Kingfish of hamachi. Hoe je 'm ook noemt, wij lusten m sowieso gegrild van de BBQ! We laten je stap voor stap zien hoe je dat doet.

bijgerecht
4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn, rasp de gember en meng met de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing, peper en eventueel zout.
Bestrijk de yellow tail rondom met de marinade en laat 15-20 min. intrekken. Niet te lang, anders wordt de vis te zout of te zacht.
Steek de barbecue aan en vet het rooster in met de olie, door middel van keukenpapier.
Leg de filet op de barbecue met de huidkant naar beneden en gril in 3-4 min. aan de huidkant tot-ie lekker krokant is. Keer de filet voorzichtig om met een spatel of tang en gril nog 2-3 min. tot de vis net gaar is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
5 g gember
2 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 tl honing
1 Visboer yellow tail (diepvries)
½ el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
barbecue