Snijd de knoflook fijn en meng met 4/5 van de olie, het citroensap, peper en eventueel zout.
Bestrijk de zalm aan beide kanten met het mengsel en laat max. 15 min. staan.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte en vet het rooster in met de rest van de olie, door middel van keukenpapier.
Leg de zalm op de barbecue met de huidkant naar beneden en gril in 3-4 min. aan de huidkant. Keer voorzichtig om of laat hem op de huidkant garen als de zalm makkelijk uit elkaar valt. Gril nog 2 min. tot de vis net gaar, maar vanbinnen nog rose,́ is.
Hele sockeye van de BBQ
Wie gek is op zalm én op BBQ'en moet deze gegrilde sockeye zalm eens proberen. Met een simpele marinade van olijfolie en citroensap en hoeft nog geen 10 minuten op de op de BBQ. Da's nog eens een goede vangst!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hele sockeye van de BBQ
Wie gek is op zalm én op BBQ'en moet deze gegrilde sockeye zalm eens proberen. Met een simpele marinade van olijfolie en citroensap en hoeft nog geen 10 minuten op de op de BBQ. Da's nog eens een goede vangst!

bijgerecht
4 personen
290 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en meng met 4/5 van de olie, het citroensap, peper en eventueel zout.
Bestrijk de zalm aan beide kanten met het mengsel en laat max. 15 min. staan.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte en vet het rooster in met de rest van de olie, door middel van keukenpapier.
Leg de zalm op de barbecue met de huidkant naar beneden en gril in 3-4 min. aan de huidkant. Keer voorzichtig om of laat hem op de huidkant garen als de zalm makkelijk uit elkaar valt. Gril nog 2 min. tot de vis net gaar, maar vanbinnen nog rose,́ is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
2½ el milde olijfolie
1 el citroensap
1 Visboer hele sockeye-zalm (diepvries)
Dit heb je nodig
barbecue