Hele zalmzijde met sinaasappelglaze van de BBQ

Gek op zalm? Dan moet je deze zalmzijde met sinaasappelglaze proberen bij de volgende BBQ. Je maakt 'm af met granaatappelpitjes, kappertjes en ingelegde rode ui.

660 kcal

(Voedingswaarden)

50 min. bereiden / 1 dag wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.

  2. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van 1 vrucht en pers alle sinaasappelen uit. Snijd de knoflook fijn.

  3. Doe 120 ml sinaasappelsap met de honing, appelciderazijn, sinaasappelrasp, knoflook, peper en eventueel zout in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 15 min. inkoken tot de helft. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

  4. Steek de barbecue aan tot medium hitte. Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Doe het deksel dicht en grill in ca. 15-20 min. tot de zalm een kerntemperatuur van 52-54 °C (rosé) heeft bereikt.

  5. Bestrijk na 5 min. met de helft van de sinaasappelglaze en herhaal dit nog een keer na 10 min.

  6. Meng de mayonaise met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht, peper en eventueel zout.

  7. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de granaatappelpitjes, rode uienringen en bosui over de zalmzijde en serveer met de kappertjesmayonaise.

  • combinatietipLekker met flatbread en een frisse salade. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Hele zalmzijde met sinaasappelglaze van de BBQ

Gek op zalm? Dan moet je deze zalmzijde met sinaasappelglaze proberen bij de volgende BBQ. Je maakt 'm af met granaatappelpitjes, kappertjes en ingelegde rode ui.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig