Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van 1 vrucht en pers alle sinaasappelen uit. Snijd de knoflook fijn.
Doe 120 ml sinaasappelsap met de honing, appelciderazijn, sinaasappelrasp, knoflook, peper en eventueel zout in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 15 min. inkoken tot de helft. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Steek de barbecue aan tot medium hitte. Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Doe het deksel dicht en grill in ca. 15-20 min. tot de zalm een kerntemperatuur van 52-54 °C (rosé) heeft bereikt.
Bestrijk na 5 min. met de helft van de sinaasappelglaze en herhaal dit nog een keer na 10 min.
Meng de mayonaise met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht, peper en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de granaatappelpitjes, rode uienringen en bosui over de zalmzijde en serveer met de kappertjesmayonaise.
Hele zalmzijde met sinaasappelglaze van de BBQ
Gek op zalm? Dan moet je deze zalmzijde met sinaasappelglaze proberen bij de volgende BBQ. Je maakt 'm af met granaatappelpitjes, kappertjes en ingelegde rode ui.
- combinatietipLekker met flatbread en een frisse salade. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hele zalmzijde met sinaasappelglaze van de BBQ
Gek op zalm? Dan moet je deze zalmzijde met sinaasappelglaze proberen bij de volgende BBQ. Je maakt 'm af met granaatappelpitjes, kappertjes en ingelegde rode ui.

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
50 min. bereiden
1 dag wachten
Aan de slag
Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van 1 vrucht en pers alle sinaasappelen uit. Snijd de knoflook fijn.
Doe 120 ml sinaasappelsap met de honing, appelciderazijn, sinaasappelrasp, knoflook, peper en eventueel zout in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 15 min. inkoken tot de helft. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Steek de barbecue aan tot medium hitte. Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Doe het deksel dicht en grill in ca. 15-20 min. tot de zalm een kerntemperatuur van 52-54 °C (rosé) heeft bereikt.
Bestrijk na 5 min. met de helft van de sinaasappelglaze en herhaal dit nog een keer na 10 min.
Meng de mayonaise met de kappertjes, 1 el kappertjesvocht, peper en eventueel zout.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de granaatappelpitjes, rode uienringen en bosui over de zalmzijde en serveer met de kappertjesmayonaise.
combinatietip:Lekker met flatbread en een frisse salade. Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 Visspecialist hele zalmzijde (diepvries)
2 biologische sinaasappels
2 tenen knoflook
4 el honing
2 el appelciderazijn
4 el mayonaise
1 el kappertjes
2 bosuien
45 g verse granaatappelpitjes
2 el rode uienringen zoetzuur
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie