Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Boen de citroen schoon, halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte. Meng de krieltjes met ⅙ van de milde olijfolie, peper en eventueel zout en verpak de krieltjes in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 50 min. op de barbecue tot de krieltjes gaar zijn. Schep halverwege om.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Bestrijk de zeebaars met ⅙ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de rest van de olie met de mosterd, honing en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes, eventueel met een mandoline.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Vul de zeebaars met de citroenplakjes en gril de vis in 12-15 min. gaar in een visklem, keer halverwege.
Snijd de bieslook fijn en meng met de venkel, het venkelgroen, de sinaasappelpartjes en dressing. Serveer de zeebaars met de gepofte krieltjes en de venkelsalade.
Hele zeebaars met gepofte aardappel en venkelsalade
Zeebaars van de barbecue? Heerlijk! Zeker als je 'm serveert met gepofte krieltjes van de barbecue en een frisse venkelsalade.
- combinatietipLekker met kruidensaus>.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hele zeebaars met gepofte aardappel en venkelsalade
Zeebaars van de barbecue? Heerlijk! Zeker als je 'm serveert met gepofte krieltjes van de barbecue en een frisse venkelsalade.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
50 min. bereiden
1 dag wachten
Aan de slag
Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Boen de citroen schoon, halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte. Meng de krieltjes met ⅙ van de milde olijfolie, peper en eventueel zout en verpak de krieltjes in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 50 min. op de barbecue tot de krieltjes gaar zijn. Schep halverwege om.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Bestrijk de zeebaars met ⅙ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop de rest van de olie met de mosterd, honing en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Halveer de knollen in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes, eventueel met een mandoline.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Vul de zeebaars met de citroenplakjes en gril de vis in 12-15 min. gaar in een visklem, keer halverwege.
Snijd de bieslook fijn en meng met de venkel, het venkelgroen, de sinaasappelpartjes en dressing. Serveer de zeebaars met de gepofte krieltjes en de venkelsalade.
combinatietip:Lekker met <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1201001>kruidensaus</>.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 Visspecialist zeebaarsfilets (diepvries)
1 biologische citroen
500 g krieltjes vastkokend
6 el milde olijfolie
4 tl milde mosterd
4 tl honing
2 venkelknollen
1 sinaasappel
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie
visklem