Zeebaarsfilet van de BBQ met venkelsalade en limoen

Zeebaarsfilet en venkel: een match made in heaven. De zachte, milde smaak van zeebaars en de frisse limoen-venkelsalade vullen elkaar perfect aan.

440 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Verwijder de onderkant en uitstekende stelen van de venkel, snijd de knol in de lengte doormidden en snijd in plakjes van 0.5 cm. Boen de appel schoon en snijd in flinterdunne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline.

  2. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van 1 limoen (per 4 personen) en pers de vrucht uit, snijd de andere in plakken. Snijd de dille fijn. Meng 2 el limoensap (per 4 personen) met de mosterd, olie, wat peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de venkel en de helft van de dille door de dressing en masseer een beetje zacht met je handen. Meng de appel erdoor en verdeel de salade over een schaal. Verdeel de rest van de dille en het limoenrasp erover.

  3. Dep de zeebaars droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de zeebaarsfilet ca. 5 min. op de barbecue, keer halverwege. Serveer met de salade en de rest van de plakken limoen.

Zeebaarsfilet van de BBQ met venkelsalade en limoen

Zeebaarsfilet en venkel: een match made in heaven. De zachte, milde smaak van zeebaars en de frisse limoen-venkelsalade vullen elkaar perfect aan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig