Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van een halve vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de buikholte van elke dorade met 2 plakjes citroen, 1 takje tijm en 2 gepelde teentjes knoflook.
Leg per dorade 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg op elk aluminiumfoliekruis de helft van de paprika en leg daarop een dorade. Verdeel de cherrytomaten over de doraden. Bestrooi met citroenrasp, peper en eventueel zout en vouw de folie goed dicht. Rooster in 20 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de baby romaine in grove stukken en snijd de peterselie fijn. Meng ½ el citroensap (per 4 personen) met de olijfolie, peper en eventueel zout en meng met de baby romaine, peterselie en olijven. Bestrooi met de pittenmix. Serveer de salade bij de dorade pakketjes.
Doradepakketjes van de BBQ met frisse salade
Vispakketjes van de BBQ zijn makkelijk én smaakvol. Deze hele dorade rooster je in 20 minuten gaar en serveer je met een frisse salade. Zomers genieten!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Doradepakketjes van de BBQ met frisse salade
Vispakketjes van de BBQ zijn makkelijk én smaakvol. Deze hele dorade rooster je in 20 minuten gaar en serveer je met een frisse salade. Zomers genieten!

hoofdgerecht
4 personen
395 kcal
35 min. bereiden
1 dag wachten
Aan de slag
Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.
Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van een halve vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.
Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de buikholte van elke dorade met 2 plakjes citroen, 1 takje tijm en 2 gepelde teentjes knoflook.
Leg per dorade 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg op elk aluminiumfoliekruis de helft van de paprika en leg daarop een dorade. Verdeel de cherrytomaten over de doraden. Bestrooi met citroenrasp, peper en eventueel zout en vouw de folie goed dicht. Rooster in 20 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de baby romaine in grove stukken en snijd de peterselie fijn. Meng ½ el citroensap (per 4 personen) met de olijfolie, peper en eventueel zout en meng met de baby romaine, peterselie en olijven. Bestrooi met de pittenmix. Serveer de salade bij de dorade pakketjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 Visspecialist hele doraden (diepvries)
2 rode puntpaprika's
1 biologische citroen
2 takjes verse tijm
4 tenen knoflook
150 g sweet cherry tomaten
1 krop babyromaine
7½ g verse peterselie
1 el extra vierge olijfolie
50 g taggiasca olijven zonder pit
40 g saladepittenmix
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie