Doradepakketjes van de BBQ met frisse salade

Vispakketjes van de BBQ zijn makkelijk én smaakvol. Deze hele dorade rooster je in 20 minuten gaar en serveer je met een frisse salade. Zomers genieten!

395 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 1 dag wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de vis 24 uur ontdooien in de koelkast.

  2. Steek de barbecue aan tot medium-hoge hitte. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van een halve vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in plakjes.

  3. Spoel de vis schoon en dep droog met keukenpapier. Vul de buikholte van elke dorade met 2 plakjes citroen, 1 takje tijm en 2 gepelde teentjes knoflook.

  4. Leg per dorade 2 vellen aluminiumfolie van ca. 50 cm lang gekruist op elkaar. Leg op elk aluminiumfoliekruis de helft van de paprika en leg daarop een dorade. Verdeel de cherrytomaten over de doraden. Bestrooi met citroenrasp, peper en eventueel zout en vouw de folie goed dicht. Rooster in 20 min. gaar op de barbecue.

  5. Snijd ondertussen de baby romaine in grove stukken en snijd de peterselie fijn. Meng ½ el citroensap (per 4 personen) met de olijfolie, peper en eventueel zout en meng met de baby romaine, peterselie en olijven. Bestrooi met de pittenmix. Serveer de salade bij de dorade pakketjes.

Doradepakketjes van de BBQ met frisse salade

Vispakketjes van de BBQ zijn makkelijk én smaakvol. Deze hele dorade rooster je in 20 minuten gaar en serveer je met een frisse salade. Zomers genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig